Hoe zorg dragen voor je daktent?

We raden aan om elk jaar bij de start van het seizoen je daktent te controleren en het nodige onderhoud te geven.

1. Ga na of alle schroeven goed aangedraaid zijn

Pak het gereedschap dat werd meegeleverd met je tent (inbussleutel maat 6 en moersleutel maat 10) en draai de volgende schroeven aan: (die informatie vind je ook in de handleiding).

Hoe zorg dragen voor je daktent?

A. BEGIN MET DE SCHROEVEN VAN DE ONDERSTE METALEN DELEN

Hoe zorg dragen voor je daktent?

CONTROLEER DAARNA DE LADDERSTEUNEN

Hoe zorg dragen voor je daktent?

C. DRAAI ALS LAATSTE DE SCHARNIEREN AAN MET HET AANVULLENDE GEREEDSCHAP.

Ga na of de scharnierschroeven niet los zitten zoals op deze foto:

Hoe zorg dragen voor je daktent?

Hier zie je een schroef die wel goed aangedraaid is.

Hoe zorg dragen voor je daktent?

Pak 2 moersleutels: (een 17 voor de moer en een 16 voor de schroefkop) en draai de schroef aan:

Hoe zorg dragen voor je daktent?

Pak 2 moersleutels: (een 17 voor de moer en een 16 voor de schroefkop) en draai de schroef aan:

Zet dan de plastic afdekkap er weer op

Herhaal dit bij alle schroeven die los zitten.

Smeer de ladder

Hoe zorg dragen voor je daktent?
A. Neem smeermiddel voor een fiets

A. NEEM SMEERMIDDEL VOOR EEN FIETS

Hoe zorg dragen voor je daktent?

OPEN DE LADDER HELEMAAL EN DOE EEN PAAR DRUPPELTJES OLIE OP IEDERE SPORT:

Klinknagels

Controleer alle metalen delen op ontbrekende klinknagels. Mochten er ontbreken, dan kan je er makkelijk nieuwe kopen en zelf installeren. Ze zijn van de standaardmaat: M3 x 16 mm. Je kan ze in iedere doe-het-zelfzaak kopen. 😉

Meer details

Onderhoud en reparatie van een kampeertent

Onderhoud en reparatie van de tweepersoons daktent MH500 FRESH & BLACK

We zijn ervan overtuigd dat de levenscyclus van een product niet eindigt zodra het schade heeft opgelopen. Daarom bieden we oplossingen om je product correct te gebruiken, te onderhouden en te repareren, zodat je de levensduur ervan verlengt.