een ergonomische A300 natuurwandelstok onderhouden en herstellen

REF: 8492339, 8492340

ERGONOMISCHE STOK MT100 (OF A300)

2019

We zijn ervan overtuigd dat je een product niet hoeft weg te gooien als het is beschadigd.  Dat is waarom Decathlon oplossingen aanbiedt om het correct te gebruiken, onderhouden en herstellen. Op die manier ga je het veel langer kunnen gebruiken.

Deze MT100 stok, uniek omwille van zijn wandelgreep, is duurzaam en stevig. Als je echter toch een vraag of probleem hebt, helpen we je graag verder.

Eerste gebruik van een mt100 ergonomische wandelstok

Waarvoor dienen wandelstokken?

Wandelaars gebruiken graag stokken omdat ze heel wat voordelen hebben. Ze zijn vooral nuttig om drie redenen:
- Veiligheid om minder snel te vallen en je evenwicht te verbeteren
- Betere prestaties voor diegenen die sneller en verder willen doorgaan
- Gezondheid om een betere houding aan te nemen en je rug en gewrichten te ontlasten

Waarvoor dienen wandelstokken?
Hoe gebruik je wandelstokken?

Omdat je er anders mee omgaat, moet je deze MT100 stok niet afstellen zoals conventionele stokken. De arm die de stok vasthoudt, moet zo goed als recht of licht gebogen zijn.

Als wandelaar kan je zelf kiezen hoe je de stokken gebruikt. Ga op stap met één of twee stokken en beweeg ze afwisselend of simultaan heen en weer. Doe dus gewoon wat je zelf als natuurlijk ervaart.

We raden je aan dat je de punten van je stokken ver voor je uit of licht naar buiten beweegt. Zo ga je er tijdens het stappen niet over struikelen.

Hou zeker rekening met hoe steil de helling is om je stokken aangepast te gebruiken:

- Tijdens het klimmen kan je het handvat iets lager vastpakken. Zo moet je je stok niet voortdurend bijstellen.
- Tijdens het dalen kan je de dop gebruiken en de handlus verwijderen. Zo vermijd je dat je valt. De stok dient als steun. Leun er dus niet met je volle gewicht op.

Hoe gebruik je wandelstokken?
Hoe stel je hem af?

De lengtes staan vooraf ingesteld op het pushpin-systeem. Daarmee kan je de stok snel en makkelijk afstellen.

Druk daarvoor op de knop en schuif de buis tot de gewenste lengte. Wacht tot de clip in het gaatje past. Ga zeker nooit voorbij de rode stoplijn.

Controleer, alvorens je op pad gaat, of de pushpin goed vastzit zodat de stok niet kan loskomen.

mijn stok A300 afstellen

Hoe stel je de handlus af?

Het is heel belangrijk dat je hand correct in de lus zit. Dit zorgt voor een betere greep en een maximum aan comfort. Of je nu een handlus met klittenband of een clip hebt, laat je leiden door ons advies.

de riem van mijn A300 wandelstok afstellen
Hoe zorg je ervoor dat mijn stokken minder lawaai maken?

Het kan soms vervelend zijn wanneer je de stokken voortdurend op de grond hoort tikken. Daarom kan je ervoor kiezen om rubberen doppen op de uiteinden van je stokken te zetten. Deze dienen evenwel enkel om het lawaai te beperken en doen het geluid van andere onderdelen van de stokken niet helemaal verdwijnen.

Waar kan je jouw stokken aan een rugzak hangen?

Als je jouw stokken tijdens het stappen niet gebruikt, kan je ze aan wandelrugzakken op heel wat plaatsen vastmaken.

Gebruik voor deze MT100 ergonomische stok, net als voor alle stokken met minder dan 3 buizen, de bevestigingspunten op je rugzak zoals de elastische lussen, buitenzakken of compressieriemen. Let erop dat je ze juist vastmaakt zodat ze tijdens het wandelen niet in je weg hangen.

Waar kan ik mijn A300 stokken aan een rugzak vastmaken?
Wanneer sluitringen gebruiken?

Sluitringen zijn niet essentieel en je kunt perfect zonder. Toch zijn ze heel nuttig om ervoor te zorgen dat je stok niet tussen de rotsen vast komt te zitten en breekt. Meer nog, je kan ook iets grotere wintersluitringen plaatsen zodat je niet in de sneeuw of zelfs het zand wegzakt.

MT100 ergonomische wandelstok verzorgen en herstellen

Mijn mt100 ergonomische wandelstok onderhouden

Wanneer je wil dat je wandelstokken langer meegaan en hun efficiëntie behouden, moet je ze af en toe onderhouden.

Goed onderhouden stokken zijn schone stokken! Denk eraan om ze zowel langs binnen als langs buiten goed te reinigen. Hieronder vertellen we je wat je precies moet doen.

Als je de stokken niet gebruikt, vouw ze dan op en laat het vergrendelingssysteem los. Op die manier verliest dit zijn spankracht niet.

Je mt100 ergonomische stok laten herstellen

Je wil de punt van je stok vervangen

Heb je niet het juiste gereedschap of denk je dat het je niet zal lukken om de herstelling te doen? Geen paniek: in onze ateliers doen we het nodige. Klik op onderstaande link en maak online een afspraak door volgend servicenummer in te voeren: 8032079.

Onderdelen

Mijn a300 wandelstok recyclen

Heb je geen andere keuze dan je stokken weg te gooien? Steek ze niet in de vuilniszak maar breng ze naar een recyclepark zodat ze kunnen worden verwerkt. Deze stok, die vooral uit aluminium bestaat, gaat in de container met het metaal terwijl de sluitringen bij het plastic horen.

donsjekker van veren wassen

Hoe kun je een donsjekker van veren onderhouden en repareren?

Als doorgewinterde trekker heb je jezelf getrakteerd op een prachtig donsjekker van veren. Als leerling-trekker heb je gekozen voor veren en dons om je tijdens het wandelen warm te houden. Of je nu de een of de ander bent, je doel is om je donsjekker zo lang mogelijk te behouden. Volg onze tips om nog vele jaren van je kledingstuk te genieten!